Duurzaamheid, ook onze zorg: verlaag je ecologische voetafdruk met de Serres NEMO
Verwijderingssysteem voor chirurgische vloeistoffen zorgt voor 97% minder afvalkosten
De beschikbaarheid van voldoende kwalitatieve en betaalbare medische zorgmiddelen is onze zorg. Hierbij zijn wij ons ook bewust van de grote milieu-impact van de zorgsector. Samen met onze leveranciers zoeken we naar oplossingen om de ecologische voetafdruk van de sector te verlagen. Eén van die partners is Serres, marktleider in duurzaam beheer van chirurgisch vloeistofafval. Met het nieuwe Serres NEMO verwijderingssysteem bespaar je tot 20 ton afval (1).
Het afzuigen van chirurgische vloeistoffen is een essentieel onderdeel van operatiekamerprocedures. Patiëntvloeistoffen moeten op hygiënische wijze worden beheerd. Hiervoor worden opvangzakken gebruikt die doorgaans samen met de inhoud worden verbrand. De milieu-impact hiervan is aanzienlijk. Daarom ontwikkelden we in samenwerking met Serres het NEMO vloeistofverwijderingssysteem. Hiermee kunnen de opvangzakken direct via de ‘vuile ruimte’ worden afgevoerd. Wat overblijft, is een lege zak met een gewicht van 60 gram versus de (gemiddeld) 2 kilo die normaal moet worden afgevoerd. Dit zorgt voor aanzienlijke afvalreductie en een lagere CO2-uitstoot, met name binnen het logistieke proces.
Efficiënte procesgang
Het verwijderen via NEMO vereist slechts enkele handelingen en duurt maar een paar seconden. Het systeem draagt op deze wijze ook bij aan een efficiëntere procesgang. Onderaan de streep bespaar je met de NEMO tot wel 97% op de afvalbeheerkosten.
Minder materiaal
Gebruik de Serres NEMO in combinatie met de lichtgewicht, pvc-vrije opvangzakken en de besparing loopt nog verder op. De zakken zijn gemaakt van zeer dun polyethyleenfolie, een uiterst sterk materiaal met een hoge scheurweerstand. Een dunner materiaal resulteert vanzelfsprekend in een vermindering van het plasticgehalte in vergelijking met traditionele zakken. Doordat de zakken lichter zijn, zorgt dit bovendien voor een verlaagde CO2-uitstoot tijdens de productie en transport. Er is ook minder verpakkingsmateriaal benodigd.
Benieuwd hoeveel jij kunt besparen?
We komen graag vrijblijvend bij je langs om het besparingspotentieel te berekenen. Neem contact met ons op via 030-6351100 of info@g3medical.nl voor meer informatie.
- berekening op basis van 8 operatiekamers met een gemiddeld verbruik van 10.000 vloeistofopvangzakken per jaar.