Minstens 4 op de 10 mensen hebben moeilijkheden bij de orale inname van vaste medicatie. Onder ouderen is dit zelfs tot 80%. “Men doet van alles om medicijnen binnen te krijgen, maar er wordt vervolgens niet gekeken naar wat er in het lichaam gebeurt,” stelt Vivienne de Jong, productspecialist bij Rushwood / Gloup. In haar stem klinkt ongeloof en dat is logisch als je je bedenkt dat veel voedingsmiddelen, zoals yoghurt en appelmoes, de werking van de medicatie negatief kunnen beïnvloeden. Met het medische erkende hulpmiddel Gloup is dit probleem verleden tijd.

“Medicijnen worden geslikt met behulp van bijvoorbeeld appelmoes of yoghurt of zelfs vermalen met jam op een boterham gesmeerd,” vertelt Vivienne. “Als de medicatie binnen is, is voor velen ‘the job done’, maar dán begint het pas. Het is namelijk wetenschappelijk bewezen dat veel voedingsmiddelen de werking van medicijnen belemmeren of juist verhogen. Er zijn zelfs gevallen bekend met een verlies van 80% van de werkzame stof. Dat is toch schrikbarend? Het is een onderbelicht probleem.”

“Men doet van alles om medicijnen binnen te krijgen, maar er wordt vervolgens niet gekeken naar wat er in het lichaam gebeurt.”

Onder- of overdosering

“Zo kunnen voedselverdikkers de absorptie belemmeren. Het kan ook zijn dat medicijnen in combinatie met appelmoes of yoghurt in de slokdarm blijven hangen. De pil werkt dan niet en bovendien is er een grote kans op ontstekingen in de slokdarm, omdat de pil daar gaat oplossen. Melkproducten verminderen de werking van een groot aantal medicijnen en in specifieke gevallen ook de opname. Ook fruitsappen zorgen voor een verminderde of juist verhoogde werking bij een grote groep medicatie. Gloup heeft geen interactie met de medicatie, waardoor de optimale werking van de medicatie behouden blijft.”

Hoe werkt Gloup?

“Gloup is puur een transportmiddel, gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten. De gepatenteerde formule vormt een bolus om de pil heen en valt niet uit elkaar in de mond. De gel zorgt voor een soepel transport van de mond naar de maag en blijft ‘onderweg’ niet hangen. Eenmaal in de maag breekt Gloup vrijwel direct af, waardoor de medicatie zijn werk kan doen zoals deze het moet doen. Gloup is geschikt voor uiteenlopende slikaandoeningen, van patiënten met zware dysfagie tot algemene slikproblemen en voor iedereen die zelfstandig kan slikken vanaf een leeftijd van 2 jaar. De gel is verkrijgbaar in verschillende smaakvarianten en consistenties IDDSI level 3 (yoghurtdikte) en 4 (kwarkdikte).”

Beter voor patiënt en zorgverlener

Gloup is in eerste instantie ontwikkeld voor een verhoogde medicatieveiligheid en voor comfort van de patiënt, maar de praktijk leert dat het medische hulpmiddel ook zorgverleners veel voordelen biedt. Vivienne licht toe: “Het middel wordt inmiddels in 26 landen wereldwijd met succes ingezet. Zorgverleners zijn veel minder tijd kwijt aan het vermalen van medicijnen, wat overigens ook niet zonder risico’s is voor zowel de patiënt als de zorgverlener. Het vermalen kan namelijk eveneens de stabiliteit en effectiviteit van medicatie verminderen en zelfs de toxiciteit verhogen. Voor zorgprofessionals is er bij het vermalen een verhoogd risico op gezondheidsproblemen door inademing en opname via de huid. Ook hier is Gloup in veel gevallen het beste alternatief.”

Behoefte aan een klinische les, testen van het product of een bezoek van onze accountmanager of productspecialist? Klik dan snel door en laat jouw gegevens achter (link naar contactpagina).

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *